måndag 6 september 2010

Björnbär

Igår skördade jag tre liter björnbär i den egna trädgården.

Vi planterade ett par taggfria björnbärsris för ett par år sedan och de ger redan väldigt mycket skörd. Annars kan de åtråvärda bären vara otroligt svåra att komma åt, där de växer i ett taggigt vildsnår.
Resultatet blev 6 burkar med björnbärsmarmelad till vinterns rostmackor, eller efterrätter. Passar väldigt bra till cheesecake. Förhoppningsvis hinner vi plocka ytterligare flera liter i höst.

3 kommentarer:

  1. Hur smakar Björnbär? Kan du beskriva det?

    SvaraRadera
  2. De måste vara riktigt svarta och mogna för att vara söta och goda, annars är de ganska syrliga. Smaken kan ej förklaras, den måste erfaras! Marmeladen blir god, tack vare allt socker!

    SvaraRadera
  3. Seattle sa...

    Vi har också björnbär på tomten. Mums är det. Jag bara lägger plockade bär direkt på en plåt och in i frysen. Efter en dag så tar jag ut dem och lägger dem i en fryspåse och in i frysen igen. Då kan man göra vad man vill med dem när man har tid. Oftast blir det bara paj och frysta bär över glass eller i frukostgröten. Björnbärsmarmelad lät dock väldigt gott. Kanske man kan få ett recept???

    SvaraRadera