måndag 4 oktober 2010

Lättlagat till Söndagskvällen.

Blev grymt sugen på nybakta scones och Afternoon tea, när jag såg Norrbottens fina frukostfrallor! Det blev scones och en hemmagjord lemoncurd på söndagskvällen. Receptet på lemon curd är hämtat från Pågen (för länge sedan).

2 citroner
3 ägg
1,5 dl strösocker
50 g smör (eller margarin gick lika bra)

Tvätta citronerna i ljummet vatten. Riv det gula skalet på ett rivjärn och pressa ur saften. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en värmetålig skål. Placera skålen i en kastrull med kokande vatten på en platta så att det blir ett vattenbad. Blanda ner citronrasp och skal och vispa tills krämen tjocknat. Lyft upp skålen från vattenbadet och rör ner smöret. Låt svalna och lägg upp på ren burk. Kylförvaras och håller sig ett par veckor.

En kopp te, varma scones, lemon curd och en skiva ost. Himmelskt gott! Kan verkligen rekommenderas!

2 kommentarer:

  1. Mm! Jag kommer!

    SvaraRadera
  2. Seattle sa...

    Oj, vad gott det lät. Det måste prövas.

    SvaraRadera