Ok! Visst smakar det lite väl syrligt, men ändå är det något speciellt med den allra första rabarberpajen. I går blev det rabarberpajspremiär hos oss i Skåne.
I våra egna land har maken sått de första fröna. På åkrarna runt omkring kör traktorerna i rasande fart, det sås och det gödslas (och luktar).
Vi gläds lite extra åt en backsippa, som behagat komma på ett alldeles nytt och oväntat ställe i trädgården. Den får naturligtvis stå kvar. Kanske finns det ännu fler nästa år...
Skåne har slagit sitt personliga rekord i rabarberpajstävlingen! 2010 gräddades den första pajen den 18 april och nu 2011 blev det den 17 april! Fantastiskt! Ni skulle se den snöhög som ligger på Norrbottens rabarber...
SvaraRaderaTack för det! Då var det tur att maken hetsade mig att göra en rabarberpaj igår. Vet inte om det berodde på tävlingsinstinkterna, eller om det var längtan efter en god efterrätt och snart är snön i Norrbotten ett minne blott, om det blir som vanligt.
SvaraRadera