lördag 21 augusti 2010
Pitepaltens lov!
Surströmmingspremiär, kräftskiva, glöm det. Inget går upp mot Pitepalten! Ungefär en gång per år, när hela familjen är samlad, så plockar vi ner den stora paltgrytan och kokar Pitepalt. Hela familjen älskar pitepalt! Det kan gärna vara en regnvädersdag, för det tar tid att koka Pitepalt. Ingredienserna ska inhandlas; rimsaltat fläsk (köttfärs för vissa), kornmjölet, lingonsylten (om man inte redan har den i kylen), extrasaltat smör (riktigt smör), mjölk (drycken). Sen får man räkna med ett par timmar i köket, men det är det absolut värt. Därefter inmundigas rätten under stor andakt, endast några nöjda mummanden hörs under ätandet och därefter inträder den berömda paltkoman, paltschwimmen, " you name it". Stadiet, när man så gärna vill äta en palt till, men när man inser att det inte går. Det stora testet, om man ska accepteras i den inre familjekretsen, avgörs nu. Tycker man om pitepalt, eller inte. Där sker det stora avgörandet, även i vår familj, i Skåne!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums! Om man ändå vore i Skåne... Här har vi inte ens smakat surströmming än! Skyller all inaktivitet på en envis förkylning som tar all energi.
SvaraRaderaMmmm... palt - det bästa som finns!/E
SvaraRadera